oktober 7, 2021

Coaching og konflikthåndtering: uddannelse og personlig udvikling

Coaches er, ligesom terapeauter og psykologer, blevet vigtige samarbejdspartnere for alle, der ønsker at udvikle sig og opnå positive forandringer i sit liv. Uanset om der er tale personlige eller professionelle forhold, er coaching en effektiv samtaleform, der hjælper den enkelte med at nå sine mål, ændre sine tanke- og adfærdsmønstre eller få det bedste ud af livet generelt.

De seneste år har også erhvervslivet fået øjnene op for de mange fordele ved professionel coaching. Det være sig både ift. en virksomheds sociale rammer og vilkår, såvel som de ledelsesmæssige aspekter og arbejdspladsens evner til at konflikthåndtere.

Formål og problemstillingernes natur spænder vidt, og det kræver en unik alsidighed og ikke mindst en særlig medmenneskelighed at kunne guide andre mod positive forandringer.

Hvordan bliver man coach?

Selvom coach ikke er en beskyttet titel, vælger de fleste interesserede coachees alligevel at se sig om efter en professionel, certificeret coach. For at opnå en gyldig certifikation, kan man imidlertid deltage i coaching kurser, der klæder dig på med effektive værktøjer og kompetencer inden for forskellige coachinggrene.

Et kursus i coaching er ofte et intensivt arrangement, der henvender sig til dig, der gerne vil gøre brug af coachingens værktøjer til konflikthåndtering og ledelse på arbejdspladsen eller generelt i hverdagen.

Har man til gengæld planer og drømme om at arbejde som professionel coach med egen praksis, bør man vælge at indskrive sig på en længere coachuddannelse, således man klædes bedst muligt på til at skabe forandringer i andre menneskers liv.

Hos Dansk NLP Institut har de en af landets mest populære coach uddannelser. Uddannelsen tager mellem 1 og 3 år alt efter hvilket uddannelses- og kompetenceniveau, man ønsker at opnå.

Hvad er NLP coaching uddannelse?

NLP coaching en anvendelsesorienteret samtaleform, og selve uddannelsen beskæftiger sig med tilegnelsen af effektive kommunikationsværktøjer, som anvendes til at skabe forandring for andre.

Gennem uddannelsesforløbet vil man dog også kunne se og mærke forandringer i sit eget liv. Man vil komme til at opleve en anden form for nærvær og åbensind i mødet med andre mennesker, og ens evne til at leve sig ind i andres tankeverdener og virkeligheder styrkes betydeligt.

Kriterierne for et succesfuld coaching forløb udspringer imidlertid af dine evner som coach til at stille nysgerrige spørgsmål og spørge åbent ind til de udfordringer, forhindringer eller forhold, der skaber misdynamikker eller lignende hos klienten.

Tillid og troværdighed er alfa og omega, lige så vel som selve dialogen er afgørende for progressionen og for, at I sammen når i mål.

Hvilke problemstillinger beskæftiger en coach sig med?

Som udgangspunkt arbejder coaches med alle former for problemstillinger; fra parforhold og relationer, til usikkerhed, lavt selvværd og alt derimellem. De fleste coaches vælger dog typisk at specialisere sig inden for et bestemt område, som f.eks.

  • Business og karrierecoaching 
  • Personlig coaching 
  • Stress og kognitiv coaching 

Dette er imidlertid en forsimplet udlægning af de områder, coaches beskæftiger sig med. For hvor der er uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, dårlige vaner, mentale barrikader, tanker, følelser, forhold og forhindringer, er der en coach, der kan hjælpe dig på vej.

Coachens opgave består i at stille de rette spørgsmål, være nysgerrig og bane vejen for nye anskuelser, refleksioner og perspektiver hos klienten. Det er en grundlæggende antagelse, at klienten besidder alle svar selv: svar, denne måske først finder frem til gennem dialog. 

Det kan også være, at man har brug for at sætte sig konkrete mål - for eksempel i forhold til karriere, vægttab eller rygestop. Her er det coachens job at hjælpe med at identificere eventuelle forhindringer; at klarlægge og skematisere vejen mod målet; og ikke mindst at støtte klienten ubetinget i processen undervejs.

Lyder det som noget for dig, kan du her finde en coach eller din nærmeste NLP-behandler.

Styrk dine kompetencer inden for kommunikation, ledelse, udvikling og samarbejde

Ring på telefon: 70 10 11 70 - Hverdage kl. 09-16
eller send os en mail på: post@institutforpsykoterapi.dk
Institut For Psykoterapi - Hornemansgade 36A - 2100 København - Telefon: 70 10 11 70 - post@institutforpsykoterapi.dk
Copyright © Institut For Psykoterapi 2021